Ajankohtaista

Päivitetty 5.12.2021

Joulukierros tulee taas!

Tervetuloa Made in Hitis Shopiin tekemään joululahjalöytöjä lauantaina 11.12.2021 klo 11-15. Käsitöitä ja joulun herkkuja puodissa tarjolla!

Muista käydä samalla kaikissa muissa Hiittisten ja Rosalan upeissa paikoissa!

Vierailukohteiden osoitteet:
Beritin tienvarsipuoti, Rosala-Bölevägen 191, 25950 Rosala
Hiittisten kirkko, Kirkkomäentie 2, 25940 Hiittinen
Holmströms lanthandel ja Vikinne, Hitisvägen 20, 25940 Hiittinen
Made in Hitis Shop ja kirjasto & kyläinfo, Stormnäsintie 28, 25940 Hiittinen
Rosala Bagaren suoramyyntikioski "Lilla Bengtskär", Norrlandintie 170, 25950 Rosala
Rosalan Viikinkikeskus, Reimarintie 5, 25950 Rosala

Käsityöt

Pienestä Made in Hitis – käsityöpuodista löydät laajan valikoiman saaristolaisten käsitöitä. Toimimme välittäjänä kaiken kokoisille käsityöläis-toimijoille, omassa kodissaan sivutoimisesta harrastajasta jo alueella tutuksi tulleisiin tuottajiin! Teemme kovasti töitä jotta myymälässä olisi niin monipuolisia ja mielenkiintoisia aarteita kuin mahdollista. Myymälä sijaitsee Hiittisten kylässä, kirjaston ja kyläinfon yhteydessä.

Tervetuloa katsomaan! Näin löydät perille.

Uusimmat uutiset ja lisää tuotekuvia löydät Facebook-sivuiltamme, Made in Hitis.

Käsityöläinen, tule mukaan!

Made in Hitis toimii saaristolaiskäsitöiden välittäjänä. Edustamme mielellämme sekä suuria että pieniä toimijoita, mutta erityisesti haluamme löytää pienessä mittakaavassa toimivat käsityöläiset, joilla ei ole myyntikanavaa ennestään. Tämä on erinomainen tilaisuus sinulle, joka luot käsitöitä päätyön ohessa, etkä halua liiemmälti kustannuksia tuotteiden myynnistä. Samalla toivotamme tietenkin lämpimästi tervetulleeksi mukaan myös jo markkinoilla olevat tuottajat!

Tuotteesi tulee olla valmistetut Hiittisten saaristossa tai lähialueella. Aina kannattaa kysyä mukaan pääsystä, jos tuotteesi mielestäsi sopisivat valikoimaan niin ota ihmeessä yhteyttä! Materiaalien ja valmistusmenetelmien tulee olla ympäristöystävälliset. Myyntiin otetaan sekä käyttötavaroita, taidekäsitöitä että syötävää (ei tuoretuotteita tai kylmäsäilytystä vaativaa).

Lahjakortit

Ilahduta ystävää tai rakastasi Made in Hitis Shopin lahjakortilla! Tilaa sähköpostilla hanna@madeinhitis.fi tai soita 050-5454645.

Kajakkivuokraus

Vuokraa kajakki, tai toinenkin!

Kaksi kajakkia vuokrattavana 15.6.-14.8.2021 välisenä aikana yhteistyössä Hiittisten soutukerhon kanssa

Hinnat per kajakki:
15 € / 1 h
Seuraavat tunnit á 5 €
Koko päivä 40 €
Yön yli, esim. viikonloppu 70 €

Kajakit löytyvät kivenheiton päässä Made in Hitis Shopista ja Hiittisten kirjasto-kyläinfosta osoitteessa Stormnäsintie 28, Hiittinen. Kajakit on lukittu koodilla jonka saat varauksen yhteydessä, ja maksulinkki tulee sähköisesti, eli sinun ei tarvitse asioida myymälässä.

Tee varaus etukäteen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hanna@madeinhitis.fi tai SMS / Whatsapp-viesti numeroon 050 54 54 645.

Kyläinfo-hanke

Yhdessä olemme vahvempia! Kolme yhteystyötahoa, Kemiönsaaren kunta, Hiittisten kyläyhdistys (Hitis kyrkoby byaförening rf) sekä Made in Hitis ovat yhdistäneet voimansa ja luoneet kattavan palvelupisteen Hiittisten kylässä. Haluamme yhdessä tehdä kirjastosta kaikille avoimen kohtauspaikan, jossa sekä paikallinen väestö ja vierailijat voivat saada palveluita, järjestää kokouksia ym, ympäri vuoden. Samaan tapaan kuin Kemiön Villa Landessa, mutta pienemmässä mittakaavassa ja säilyttäen ainutlaatuisen tunnelman jonka vanha kansakoulu ympäristönä tarjoaa.

Kyläinfo sai alkunsa pilottiprojektista jonka kesto oli 19.6-18.8.2018, tämän jälkeen hanke sai jatkoa yhteistyökumppaneina Samassa veneessä r.y sekä Svenska Kulturfonden. Tämä mahdollisti pidennetyt aukioloajat Hiittisten kirjastolle talvella 2018-2019. Uusimmat kuulumiset projektista ovat että Föreningen Konstsamfundet on myöntänyt tukea joka mahdollistaa toiminnan kesällä 2020, yhdessä Kemiönsaaren kunnan kyläyhdistus-tukirahan kanssa.

Lisätietoja pilottihankkeesta löytyy lehdistötiedotteesta (PDF).

Jos haluat saada tuoreimmat uutiset koko Hiittisten saariston alueelta, kannattaa seurata
kyläinfon sivua Facebookissa.

Hiittisten kirjasto
Hiittisten kyläyhdistys (sivu on ruotsiksi)

Tietoa meistä

Made in Hitis on pieni yhden hengen yritys, ohjaimissa häärään minä, Hanna Vuorio-Wilson. Hei!

Hieman työtaustaa: Olen ollut mukana luotsaamassa Rosalan Viikinkikeskuksen ja Bengtskärin majakan matkavaraamon taustalla toimivia yrityksiä reilut 15 vuotta, näistä viimeiset 10 yrittäjänä Rosalan Viikinkikeskuksessa.

Kirjastovirkailija Hiittisten kirjastossa minusta tuli keväällä 2014, kun näin ilmoitustaululla lapun ja matkailuyrittäjän hektisestä elämästä huolimatta seurasin vahvaa intuitiotani: Tuo minun on pakko tehdä! Hetkeäkään en ole katunut.

Kummatkin kotikyläni ja koko ympäröivä saaristo ovat minulle sydämen asioita, ja tarve toimia kotiseudun hyväksi on pohja jolla yritykseni seisoo. Työkalut tähän tavoitteeseen pääsemiseksi on myymälä jonka kautta paikalliset käsityöläiset saavat tuotteensa näkyville, sekä laajan kokemukseni tarjoaminen yrittäjäkollegoilleni Kemiönsaarella.

Lokakuusta 2019 työskentelen matkailun parissa koordinaattorina Söderlångvikin kartanolla, joten tällä hetkellä en pääsääntöisesti ota uusia asiakkaita, vaan yrityksen toiminta keskittyy käsityöpuotiin ja kesän kajakkivuokraukseen.

Tervetuloa mukaan!

Yhteystiedot

Osoite:
Made in Hitis Shop
Hiittisten kirjasto & kyläinfo
Stormnäsintie 28
25940 Hiittinen

Aukioloajat ympäri vuoden
Tiistai 10.00-14.00
Torstai 13.00-17.00
15.6-15.8
Tiistai & keskiviikko 10.00-14.00
Torstai 13.00-17.00
Perjantai & lauantai 10.00-14.00
Poikkeukset:
Lauantai 11.12.2021 avoinna 11.00-15.00 - tervetuloa jouluostoksille!

hanna@madeinhitis.fi
Puh. 050 545 4645